Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Douches

Douches

Een nieuwe doucheplek nodig in uw badkamer? Of bent u de mogelijkheden aan het bekijken voor een nieuwe badkamer?

U kunt u bij ons terecht voor een ruim assortiment aan douchecabines, inloopdouche, douchedrains en nisdeuren. Wij helpen bij uw zoektocht naar een nieuwe douchecabine of inloopdouche. U zult vast verbaasd staan van de vele mogelijkheden op dit gebied. Een douche of douchecabine bestaat uit net zoveel keuzes als een badkamer. Wilt u een tijdloos, eenvoudig of juist een moderne douche. Een inloopdouche voor de aller eerste woning of juist een uitgebreide seniorendouche met alle gemakken die er zijn. De badkamer en doucheruimte zijn tegenwoordig ruimtes waarin u meer doet dan enkel douchen. U kunt er zelfs een kleine wellnessruimte van maken.

U kunt kiezen uit één of meerdere glazen wanden, een nis in uw badkamer omtoveren tot douche. Houd bij de aanschaf rekening dat u ook keuze heeft uit een douchekraan, regendouche en douchebak.

Mocht u geen keuze kunnen maken of er nog niet uit zijn wat u precies wilt hebben dan nodigen wij u graag uit in onze showroom. Wij bieden u graag een kop koffie aan en advies op maat, zodat u al uw wensen kunt realiseren.
Ook beschikken wij over een 3D programma zodat u een duidelijk beeld krijgt van hoe de douche eruit komt te zien in de (nieuwe) badkamer. Dit geeft een goed beeld van uw wensen en de werkelijke mogelijkheden in uw (nieuwe) badkamer. Ook is het mogelijk om met ons de montage te bespreken om u van A tot Z te kunnen ontzorgen.

Het verschil tussen een douchecabine en een inloopdouche

We leggen graag het verschil uit tussen een douchecabine en een inloopdouche. Het voordeel van een inloopdouche is dat hij gelijkvloers is. U hoeft dus niet over een drempel te stappen waardoor u eventueel kunt uitglijden. Dit geeft een veilig gevoel. Deze douches zijn verkrijgbaar met een glazen cabine, een muurtje maar ook geheel open behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn deze douches gemakkelijk schoon te houden. Dit komt omdat er minder randen en hoeken zijn waar vuil zich kan ophopen. Voor optimale hygiëne is het aan te raden om de tegels na het douchen af te drogen. Tot slot heeft u veel keuze vrijheid. Een inloopdouche is niet gebonden aan afmetingen. Een cabine is dat daarentegen wel.
Een douchecabine heeft ook voordelen ten opzichte van een inloopdouche. Zo kan bij een cabine het water niet over de hele badkamervloer lopen. Dit zorgt ervoor dat water altijd in een afgesloten ruimte blijft. Een cabine is altijd een afgesloten ruimte. Hierdoor blijft de warmte hangen en verspreidt de condens zich niet door de hele badkamer. Het voordeel is dat u het gedurende het douchen ook lekker warm heeft en de hele badkamer droog blijft waardoor vocht en eventuele schimmels uitblijven.

Onze badkamertip

Op een nieuwe badkamer bent u natuurlijk hartstikke trots. Hier wilt u dus niet gelijk kalkaanslag in hebben. Het beste is om de doucheruimte ga gebruik met koud water na te spoelen en om de ruimte vervolgens droog te maken met bijvoorbeeld een badhanddoek. U zult dan de meeste kalkaanslag al hebben bestreden. Wanneer er na een paar maanden toch wat kalkaanslag is ontstaan, kunt u dit het beste schoon maken met schoonmaakazijn of kwalitatief goede kalkverwijderaars. Mocht u het na verloop van tijd helemaal beu zijn, dan biedt een waterontharder uitkomst. U heeft dan geen last meer van kalkaanslag in uw douche.